Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Autor
Maurizio Adam (1862-1941)
(1)
Rok wydania
1920 - 1929
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Ludy pierwotne
(1)
Produkty i przetwory zbożowe
(1)
Rolnictwo
(1)
Zbieractwo (gosp.)
(1)
Żywność
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
1. Rośliny służące za pożywienie człowieka przed
uprawą 2. Wspólne cechy zbierania i obróbki dzikich żniw.
Potrawy pochodzące od pierwotnej polewki
a dzisiejsze potrawy włościan 3. Gospodarstwo okopowe. Rośliny z których robiono
bryję 4. Początki mielenia i pieczenia 5. Pożywienie zbożowe w gospodarstwie pługowem. Od
bryi do placka 6. Przejście od placków do chleba. Mieszanka zbożowa 7. Zakwaszanie i fermentacja ciasta 8. Chleb współczesny aż do chleba wojennego lat
1914-1919
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. AD-38132 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej